Mini-pensioentjes vervallen

Pensioenfondsen zijn verlost van mini-pensioentjes. Die kosten - jaar in, jaar uit - veel geld aan administratie- en communicatiekosten. Dat is nu verleden tijd.

Het gaat om micropensioentjes van minder dan 2 euro bruto per jaar, oftewel €0,17 per maand. Zo'n micropensioen bouwt iemand al op door ergens een week fulltime te werken. Door een wettelijke wijziging komen die mini-pensioentjes te vervallen.



Automatische waardeoverdracht
Een andere wettelijke wijziging is dat kleine pensioenen van minder dan €474,11 bruto per jaar (bedrag in 2018) automatisch overgaan naar het pensioenfonds waar de deelnemer nu pensioen o
pbouwt.


Onze post voor u komt binnen via Mijn pensioen

Ons post krijgt u binnen bij Mijn pensioen; uw persoonlijke portaal op Fysiopensioen.nl. Dus geen SPF-post meer op de deurmat. Vorig jaar zijn we overgeschakeld op digitaal communiceren. Als er nieuwe post is in Mijn pensioen, krijgt u van ons een e-mail om u dat te laten weten. Die post kan gaan over uw UPO (uw jaarlijks pensioenoverzicht) of bijvoorbeeld de betaling van uw premienota. Ook sturen we u digitale post als u keuzes kunt maken. Dus is het belangrijk om uw mailbox in de gaten te houden. Dan weet u wanneer er nieuwe post is. Zo voorkomt u dat u iets mist en dat u aanmaningen krijgt.

Eenvoudig zelf gegevens aanpassen Ook weten veel deelnemers niet dat ze hun persoonlijke gegevens binnen Mijn pensioen zelf kunnen aanpassen. Bent u verhuisd en wijzigt u uw adres in Mijn pensioen, dan is dat automatisch bij ons bekend. Het is niet nodig om het pensioenfonds daarvan telefonisch of schriftelijk op de hoogte te brengen.

Onze post voor u komt binnen via Mijn pensioen

U krijgt al een tijdje geen SPF-post meer op de deurmat. Vorig jaar zijn we overgeschakeld op digitaal communiceren. Die komt binnen bij Mijn pensioen; uw persoonlijke portaal op Fysiopensioen.nl Als er nieuwe post is in Mijn pensioen, krijgt u van ons een e-mail om u dat te laten weten. Die post kan gaan over uw UPO (je jaarlijks pensioenoverzicht) of bijvoorbeeld de betaling van uw premienota. Ook sturen we u digitale post als u keuzes kunt maken. Dus is het belangrijk om uw mailbox in de gaten te houden. Dan weet u wanneer er nieuwe post is. Zo voorkomt u dat u iets mist en dat u aanmaningen krijgt. Eenvoudig zelf gegevens aanpassen Ook weten veel deelnemers niet dat ze hun persoonlijke gegevens binnen Mijn pensioen zelf kunnen aanpassen. Bent u verhuisd en wijzigt u uw adres in Mijn pensioen, dan is dat automatisch bij ons bekend. Het is niet nodig om het pensioenfonds daarvan telefonisch of schriftelijk op de hoogte te brengen.